maandag, april 16, 2007

 

SubPrime leningen

De grote discussie in Amerika is momenteel of de Amerikaanse overheid de leners die nu in de problemen zijn gekomen, omdat ze de rente op hun leningen niet meer betalen, moet helpen door een deel van de schuld of rentebetaling over te nemen.
De Amerikaanse overheid is daar financieel gezien toe in staat, omdat de geldhoeveelheid tegenwoordig een staatsgeheim is. Ze kunnen dus simpelweg geld bijdrukken en dat aan de mensen geven die de rente op hun leningen nu niet meer kunnen opbrengen.
Wat is voor de economie schadelijker, die mensen failliet laten gaan en uit hun huizen zetten, of enorme hoeveelheden geld bijdrukken, die mensen te hulp schieten en de kans lopen dat het vertrouwen in de dollar volledig wegvalt, met als gevolg hyperinflatie en een economie die op haar gat gaat...
Ik schreef hier overigens heeft bewust "kans lopen". Immers hoeft dat laatste allemaal niet te gebeuren, maar de kans wordt er dan wel groter op. Immers ziet dan heel de wereld dat Amerika het niet ernst is met de veel te hoge leningen die iedereen maar op zijn of haar nek neemt. Door nu de leners te hulp te schieten zal in Amerika de indruk kunnen ontstaan dat hun overheid ze toch wel komt helpen, hoe ze zelf ook hun financiƫle plaatje in de soep laten lopen.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?