woensdag, april 11, 2007

 

Frans bod op Rodamco

In de gekte maken topmanagers dezelfde fouten als particuliere beleggers.
Rodamco was voor het uitgebrachte bod al 50% overgewaardeerd ten opzichte van de intrinsieke waarde. Feit is dat onroerend goed fondsen heel lang een onder- c.q. overwaardering ten opzichte van de intrinsieke waarde kennen. Als belegger koop je dus liefst als de onderwaardering groot is, en verkoop je bij een overwaardering. Dat is waarom ik al uit Rodamco was vertrokken. Immers, dat fonds is historisch gezien nu op haar top.
Dan toch nu een bod op het fonds.
Naar mijn idee een wel heel slchte timing van de Fransen, maar die voelen de hete adem van anderen en willen 'die anderen' dus hoe dan ook voor blijven. Het is niet veel anders dan met de veiling voor de UMTS licenties.
Denk nu niet dat topmanagers betere investeerders zijn als particulieren. Ze zijn gewoon particulieren met een duurbetaalde baan. Beleggers Rodamco krijgen hier een prachtige kans om tegen een mooie prijs uit te stappen. Dit is een veel betere deal voor Nederlandse belegegrs dan de deal indertijd met KLM. Dat was een bijna gratis cadeau aan Frankrijk. Nu betalen de Fransen de hoofdprijs.

Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?