maandag, april 16, 2007

 

Waar is de kudde?

Als belegger moet u weten dat de kudde eigenlijk nooit gelijk heeft. Bent u er ooit serieus beter van geworden door te doen wat iedereen al deed? Nee toch. Zodra de kudde inzet op de beweging is de grootste koersbeweging al verleden tijd. Het is dus van belang te kunnen bepalen of u deel van de kudde bent of dat u los van de kudde met beleggen bezig bent.
Denkt u daar niet te licht over. Het is namelijk ontzettend moeilijk om los van de kudde te komen. Of we het willen of niet, we zijn kuddedieren.
Hoe kunt u 100% zeker zijn dat u NIET deel van de kudde bent?
Het antwoord is te vinden in het handelsvolume. Als u in de stijging gekocht heeft en die stijging bleek onder hoog volume gerealiseerd te zijn, dan bent u volledig deel van de kudde. U bent op dat moment al potentieel slachtvee.
Als u vervolgens verkoopt en weer is er een hoog volume, dan weet u dat u nog altijd met de horde aan het meerennen bent. Dat is echt geen positie waar u goede resultaten gaat behalen, want alleen beleggers die voor de horde weten uit te lopen profiteren. De horde is alleen maar van gemiste kans naar gemiste kans aan het rennen. Soms een klein beetje winstgevend, vaker echter steeds een kleine beetje verlieslatend... De financiƫle sector wil veel geld verdienen en dat doen we vooral door de horde heen en weer te laten rennen. Alleen wie daar los van komt zal aansprekende resultaten kunnen neerzetten.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , , ,
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?