donderdag, april 12, 2007

 

Koninklijk beleggen

Het venijn zat hem voor indexbeleggers gisteren in de staart. De Europese beurzen gingen aan het eind van de sessie door de knieën, de AEX sloot uiteindelijk procentueel het meest omlaag. De 'schuld' lag in Amerika, alwaar de Dow Jones lager ging en intraday op een gegeven moment meer dan 100 punten lager kwam te staan. Voor het eerst in een week tijd zagen we in de energie en China portefeuille meer rood dan groen. Nog altijd was er één aandeel dat 5% steeg, maar de meeste aandelen verloren rond een procent in waarde.

Een dalende beurs is nooit leuk, maar ik kan me nu al helemaal indenken hoe ik na een correctie een paar posities pertinent zal bijkopen.

Ik las bij een Amerikaanse collega de vergelijkling met een categorie 5 storm. Dat soort aandelen, met een dergelijke impact in de markt hebben we nu in portefeuille.

Fantastische aandelen en op termijn gaan we daar heel wat belastingvrij inkomen mee verdienen. Dat is namelijk bij Global Energy Newsletter nu ook één van onze doelen. We gaan op de koninklijke toer, namelijk zo min mogelijk belasting op het inkomen betalen.

Volkomen legaal, want een aantal van die regels zijn speciaal voor onze koninklijke grootaandeelhouders geschreven. Wat wij nu bij Global Energy Newsletter veel bewuster gaan oppakken is om die wetten ook voor ons te laten werken.

Tot nu toe gaat dat heel redelijk, want sinds op 9 maart 2007 de nieuwe portefeuille van start is gegaan hebben we al prachtige winsten gezien.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?