vrijdag, april 13, 2007

 

Trendomkeer

In Amerika is heel opvallend het mogelijke begin van een trendomkeer zichtbaar. Wie het dubbelboek Socionomics gelezen heeft www.beursbox.nl/socionomics.html, zal vrijwel zeker direct weten wat ik bedoel als ik zeg dat het opvallend is dat een radioshow die al dertig jaar bestond en de laatste jaren razend populair was nu 'ineens' offline is gehaald. Deze show, die bekend stond als de 'hate-show', had de hoogst betalende adverteerders, zoals onder andere GM.
De presentator ging echter te ver... Amerika kotst hem ineens uit. Nu is na alle reality TV de vraag wat tegenwoordig nog 'te ver' is, maar als men een heel populaire show die bekend staat als de 'hate show' te ver vindt gaan, dan moet het onderhand wel heel extreem zijn geworden. De adverteerders haalden EINDELIJK hun handen van die verderfelijke negatieve show af en binnen 24 uur was het over.
Amerika heeft blijkbaar onderhand genoeg van alleen maar haat, al is de nummer één popsong nog wel een liedje met negatieve lading.
Ook Bush heeft na zes jaar polarisatie voor steeds meer Amerikanen afgedaan, er lijkt een nieuwe wind te gaan waaien en mogelijk was het uit de lucht halen van de hate radio show de vleugelslag van de vlinder die uiteindelijk de orkaan gaat veroorzaken.
Elliot Wave en dan vooral Socionomics van Robert R. Prechter gaat juist over dit soort signalen die je als belegger ook moet kunnen oppikken. Het zegt namelijk wat over wat de beurs daarna gaat doen. Niet morgen, maar wel over enkele jaren als inderdaad zou blijken dat zwartgalligheid en haat weer uit is en vrolijkheid en licht weer populair worden.
Overigens heb ik gisteren weer zes dubbelboeken Socionomics binnengekregen. Puur toeval dat die twee zaken samenvielen, dus maak er gebruik van door ze nu nog te bestellen. Zeer interessante leesstof die u een bewustere belegger kunnen maken.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?