maandag, april 16, 2007

 

De financiële macht van Amerika

We zien vaak alleen de negatieve financiële zaken van Amerika, maar vergeten dan even dat het land, financieel gezien, bijzonder machtig is.
Zo is er op Internet, de snelst groeiende sector ter wereld, geen land zo machtig als Amerika. Kent u Wereldwijd opererende Internet initiatieven die NIET van Amerikanen zijn?
Denk aan een initiatief als PayPal, Ebay, Amazon, Yahoo!, MSN, Google... en het gaat maar door. Eind van het liedje is dat van alle miljarden die in Internet omgaan, bij vrijwel iedere transactie een percentage naar Amerika gaat.
Het is niet alleen Internet. Denkt u ook aan het bankwezen. Geen sector ter wereld waar meer geld verdiend wordt, dan in de bankensector. Waar zitten de meest lucratieve en meest verdiende en grootste banken? Jawel, ook weer Amerika.
Vervolgens kijken we naar de beurzen in de wereld. Euronext? Is een Amerikaans bedrijf. De NYSE, Nasdaq, Nymex en De Australische nasdaq beurs. Overal zit Amerika in, of zijn ze bezig hun belangen uit te breiden. Overal waar veel geld verdiend wordt, zit dus Amerika in.
Het gaat slecht met Amerika omdat haar politici en haar inwoners op veel fronten geen maat weten te houden. Het gaat slecht met Amerika omdat ook topmanagers geen maat weten te houden. Het gaat echter niet slecht met Amerika omdat Amerikaanse bedrijven niet genoeg verdienen. Ze verdienen meer geld dan ooit tevoren. Dat feit moeten we niet vergeten als we kijken naar de financiële en politieke puinhoop die Bush er de laatste jaren van gemaakt heeft


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , , , ,
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?