woensdag, april 18, 2007

 

Amerikaanse bedrijfscijfers

Yahoo! kwam gisteren met een winstdaling op de proppen. Het bedrijf verliest terrein aan Google en probeert het tij te keren met deals met kranten. Vooralsnog lijkt het succes nog uit te blijven, maar Yahoo! is een blijvertje, dus dat komt nog wel goed. Yahoo! heeft tot de cijfers een koerswinst van 26% geboekt, maar beleggers hadden wel een beter resultaat verwacht. In de nabeurse handel ging er bijna 8% van de koers af.
Intel kwam gisteren met cijfers die volgens verwachting waren. Nabeurs ging de koers dan ook 2% omhoog. Ook IBM kwam gisteren met cijfers die in lijn met de verwachtingen lagen. De koers ging nabeurs een klein procent omlaag. Tijdens beursuren was de koers een procent gestegen, dus per saldo gebeurde er weinig met de koers van de aandelen IBM.
Coca Cola´s steeg gisteren 2,6%, dus blijkbaar waren beleggers daar tevreden met de cijfers. Het bedrijf heeft in jaren niet zulke sterke kwartaalcijfers laten zien, dus onterecht is de tevredenheid niet.
Johnson en Johnsen steeg 2,4%.
Opvallend was de daling van veel kleinere financiële waarden die met de cijfers kwamen. Grote daler was bijvoorbeeld TD Ameritrade, dat 9% koerswaarde verloor nadat de tegenvallende cijfers bekend werden.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?