donderdag, september 13, 2007

 

Londense beurs niet meer in trek

De NASDAQ heeft een 31% belang in de Londonse beurs, maar het bleek onmogelijk om de overige aandelen te verkrijgen. Ze willen nu dus van hun aandelen af, maar terwijl er veel animo was toen ze hun 31% belang opbouwden, is er nu weinig animo om de stukken van ze over te nemen. De koers van LSE is is nog wel op peil, maar Nasdaq zou graag haar belang in één transactie willen overdragen. Er lijkt echter geen kandidaat voor de stukken meer te zijn. Medebieder Deutsche Börse heeft al aangegeven geen trek meer te hebben. Ook een potentiële Italiaanse overnemer, die al 10% bezit, wil nu van die 10% af. Ook die poging is door de LSE als vijandig beoordeeld en de Italianen geven het ook op.
Blijkbaar kan je dus best als over te nemen partij een vuist maken. Misschien een goed idee om de ABNAMRO top te laten kennismaken met de LSE top?
De LSE wil op zich wel overgenomen worden, maar niet tegen elke prijs. In feite zeggen ze, we willen niet overgenomen worden, tenzij je ons een bod doet dat we niet kunnen afslaan. Dat houdt in, een bod doen waarmee ze meer winst maken dan dat ze zouden doen als ze dit winstgevende bedrijf zelf blijven voortzetten.
Zo'n bod zat er niet in, dus geen enkel probleem, dan blijven ze hun winstgevende business zelf runnen.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?