dinsdag, september 11, 2007

 

Philips scoort en wil dat blijven doen

Opvallend aan de presentatie van gisteren is het feit dat Philips na jaren van desinvesteringen nu weer structureel wil werken aan overnames. Recent werden al wat mooie overnames gedaan. Lumileds bijvoorbeeld is nu helemaal een Phlips onderneming geworden en is één van die nieuwe pijlers waarop Philips haar verlichting divisie aan het richten is. LED verlichting is milieuvriendelijk vanwege hoge lichtopbrengst tegen lage energiekosten. Het is slechts de vraag wanneer LED verlichting de huidige gloeilampen totaal gaat vervangen. Ook het overgenomen Color Kinetics is een speler die zich helemaal op LED verlichting richt.
Binnen het oude Philips worden nu enkele divisies samengevoegd zodat efficiënter gewerkt kan worden. Philips zal vooralsnog verder gaan met slechts drie divisies.
In Amerika geldt het aandeel Philips al als een interessante buitenlandse kans voor Amerikanen. Ze hebben dan het geluk ban de dalende dollar die bij een investering in Philips voor hen extra gunstig uitpakt.
In Yahoo staat Philips met een huidige K/W van 4,5 en een PEG ratio van 0,57. Daar klopt dan volgens Europese boekhoudregels niet veel van, want volgens de Nederlandse berekening is de K/W nu 18, maar in de lijstjes met interessante buitenlandse aandelen staat Philips tegenwoordig in Amerika dus heel vaak bovenin. Zoals het nu met de onderneming gaat en gezien hun enorme inzet richting de zeer kansrijke LED verlichting is het aandeel Philips fundamenteel zo gek nog niet.
Ik heb overigens op 4 september een heldere technische analyse gedaan, waarachter ik nog altijd sta. Kijk op de vernieuwde www.beursbox.nl site voor die analyse.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?