woensdag, september 12, 2007

 

Markt 'beleggingsobjecten' vrijwel weggevaagd

De markt in 'Beleggingsobjecten' is sinds januari 2006 toen door de AFM regulering werd ingevoerd vrijwel volledig weggevaagd. Het beleggen in teakhout, wijnen, vruchten etc. was tot januari 2006 een 'open' markt. Helaas is dat gepaard gegaan met de uitwassen die we in 'open' markten wel meer zien. Zo bleken teakhout verwachtingen heel erg onrealistisch en bleken wijnen als dure kwaliteitswijnen verkocht, terwijl dezelfde wijn voor een tiende van de prijs in de supermarkt te koop bleek. Vandaar dat de roep om regulering door de AFM beantwoordt werd met strenge regulering.
Die regulering heeft er nu zorg voor gedragen dat van de toenmalige 44 aanbieders er op dit moment nog slechts 3 met vergunning actief zijn. De rest kon niet aan de gewenste kwaliteitseisen voldoen, of werkte met zulke kleine marges, dat de enorme extra kosten of moeite vanwege de regulering niet meer op te brengen waren. Negen aanbieders wachten nog op een beslissing van de AFM.
Bij de eerste groep is het goed dat regulering de slechte producten uit de markt dreef. Bij de tweede groep kan het maar zo zijn dat goede initiatieven nu doodgeknuffeld zijn door over-regulering.
Overigens heeft Beursbox regelmatig waarschuwingen tegen beleggingsobjecten geplaatst. Wijn is om te drinken en teakhout is nooit als serieus beleggingsobject in overweging genomen.

Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?