dinsdag, september 04, 2007

 

Stork overname behoorlijke klucht

Stork mocht niet uit elkaar getrokken worden door een overnemer, dat was de voornaamste reden dat de directie van Stork geen heil zag in het eerste bod dat op de onderneming werd gedaan. Immers gaven de bieders te kennen dat ze beoogden een extra aandeelhouders waarde te creëren door de uiteenrafeling van het concern Stork.
Gelukkig werd Candover gevonden, die wel boterzachte afspraken wilde maken over het bijeenhouden van de verschillende onderdelen.
Wat echter ook duidelijk werd, was dat bij Candover de vergoedingen voor de directie leden in privé wat hoger zouden kunnen liggen. Zo zou de topman van Stork er ongeveer 15 miljoen aan over gaan houden als Candover de tent over zou nemen.
Helaas voor de directie, het IJslandse LME weigert mee te spelen. Het heeft nu een 43% belang in Stork opgebouwd en lijkt daarmee de beste papieren te hebben om als eerste de 51% te gaan bereiken. LME heeft er nooit een geheim van gemaakt dat het haar alleen om de food divisie gaat, de rest van Stork kan wat haar betreft naar de maan afgeschoten worden.
Al met al lijkt het er sterk op dat de directie van Stork is gaan zwemmen met haaien en hoewel ze er privé financieel zo wie zo niet slechter van worden, denk ik niet dat ze nog veel kerstkaarten van medewerkers gaan krijgen.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?