maandag, juli 30, 2007

 

Wat maakt een beleggingsfonds 'goed'

Ieder weldenkend mens zou zeggen, een goed rendement. Dat is namelijk een heel goede reden om een beleggingsfonds goed te noemen.
Ik kwam in mijn research echter een topanalist tegen die een fonds pas goed bevond als er dan ook nog eens een flinke hoeveelheid handel in de aandelen was...
- Kijk en daar kan ik me dan niet in vinden. Immers gaat het om rendement en het moet niet zo zijn dat de fondsbeheerder de handel in de stukken ook nog eens moeten bevorderen. Immers is 'de handel in de stukken' alleen maar interessant voor de financiële sector en niet voor de belegger. De belegger moet natuurlijk wel weer een keer van zijn stukken af moeten komen, maar als een fonds alleen maar goed is omdat de stukken veel rond gaan, dan houdt dat dus eigenlijk in dat het fonds niet goed genoeg is om de stukken te willen vasthouden.
Immers, als u een beleggingsfonds hebt gevonden dat goed presteert, waarom zou u de stukken dan kwijt willen?
We worden door de financiële sector helemaal gek gemaakt voor handelen, maar met handelen wordt u niet rijk, u wordt rijk door posities te hebben die in waarde stijgen. We willen dat nog wel eens vergeten, maar al te graag geholpen door de financiële sector die zelf al wet giga rijk wordt van al dat gehandel in aandelen en derivaten dat we al doen. Minder (handelen) is dus beter.

Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?