woensdag, juli 25, 2007

 

Amazon verrast weer positief

In het aandeel waren gisteren, voor de cijfers bekend werden, maar liefst 15,5% van de uitstaande aandelen short ingezet.

Dit houdt in dat beleggers de aandelen verkocht hebben, zonder ze te bezitten. Dit doe je als belegger als je verwacht dat de koers gaat dalen. Immers koop je dan op een gegeven moment de aandelen tegen minder terug dan waarvoor je ze eerder verkocht hebt. Drie maanden geleden rapporteerde het bedrijf fantastische cijfers, waarna de koers 60% op liep. Het is dus niet zo'n gek idee van de shorters om hier short te gaan, want hoe fantastisch moeten de cijfers nu wel zijn om Amazon NOG weer hoger te laten noteren?

Amazon rapporteerde gisteren nabeurs.

Tot groot verdriet van de shorters rapporteerde het bedrijf NOG weer een omzetgroei van 35% en een winstgroei ten opzichte van een jaar eerder van 250%. Daarmee wist ze de verwachtingen toch weer te overtreffen. Amazon is één van die zeldzame bedrijven die het toch weer voor elkaar weet te krijgen. Nu alleen afwachten hoe de enorme groep shorters gaat reageren. Moeten ze in paniek de aandelen terugkopen, dan zal de enorme vraag naar aandelen de beurskoers nog weer flink doen stijgen, of gaan ze een lastercampagne opzetten, zodat de aandelen door de slechte pers gaan dalen? In deze markt lijkt een lastercampagne wel even succes te kunnen hebben. Niet netjes allemaal, maar we hebben echt wel gekker meegemaakt.

Met een PEG ratio van 2,84 is het aandeel naar mijn idee overigens toch te hoog gewaardeerd.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?