maandag, juni 18, 2007

 

Trading services

Als een beurstrend overduidelijk is, dan is het makkelijk voor tradingservices. Immers, volg de trend en verder niet nadenken. De laatste trade in de trend wordt een jammerlijke bedoeling, maar alles onderweg gaat prachtige winsten opleveren.
Dat is tenminste, als een service de trend ook echt gaat bespelen.
Vrijdag kregen we ook verschillende mailtjes binnen van klanten van een service die de huidige opwaartse trend niet erkend.
Een service die dus bij iedere vier punten verlies voor de AEX direct vol short gaat en vervolgens bij de volgende stijging van tien punten helemaal uit de markt gedrukt wordt.
Twee van de abonnees van die service zijn naar eigen zeggen hun te beleggen geld nu volledig kwijt.
De service draait ondertussen gewoon door. Die werkt met virtueel geld en kan na een volledige wegvaging van de portefeuille gewoon weer opnieuw met een nieuwe virtuele portefeuille beginnen.
Ook hier geldt dat de particuliere belegger, in dit geval samen met de service verlener, aan het gokken is geslagen en in feite alles of niets spelletjes doet.
ook hier raad ik aan om deze weg niet te bewandelen en met meer structuur voor kwaliteit te gaan. Ook als alleen derivaten gebruikt worden. De schrijver blijft en 'the trend is your friend'. Immers, de beurs heeft altijd gelijk. Eigenwijs tegen de trend in blijven gaan is het laatste dat je moet doen.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?