woensdag, juni 13, 2007

 

Economie en de beurs

Bij beleggers is er nog wel eens de opvatting dat een goede economie ook een goede beurs inhoudt. Het vervelende is, het is niet waar. De timing van die twee loopt niet gelijk op. De beurs gaat al corrigeren voordat de economie dat doet en terwijl de economie een bodem zoekt kan het al best zo zijn dat de beurs al bijna nieuwe records aan het maken is.
Het heet dan dat beleggers vooruit lopen. Het kan ook zo zijn dat de beurs met al haar overdreven bewegingen gewoon niets met de algemene economie van doen heeft.
De beurs wordt heel erg gedreven door de financiƫle pers en bepaald door grote instituten die hierin actief zijn. Er zijn meer beursgenoteerde beleggingsfondsen dan dat er echt aandelen van bedrijven zijn. Zolang dus die grote instituten maar nieuw geld binnen blijven krijgen en moeten beleggen, zal de beurs stijgen. Ook dat is een plus voor de Chinese markt voor de lange termijn. Ook daar zal 'pensioen' geregeld gaan worden en al die gespaarde gelden gaan dan weer naar de beurs toe. Voor de lange termijn een enorme steun voor de Chinese beurs. Die beurs is mijn succesnummer van dit jaar.

Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?