dinsdag, juni 12, 2007

 

Volgend doel: Corperate Express

Centaurus, dat eerder een aanval deed op Stork, gaat het rijtje af en heeft nu Corperate Express op haar vizier staan. Heel bewust werd een belang van net iets meer dan 5% opgebouwd, zodat de AFM de reclame mag maken voor deze stap. Immers moet een 5% belang worden gemeld en vervolgens gaat de AFM dat publiceren.
Volgens Corperate Express heeft Centaurus al enkele keren kritische geluiden laten horen en waren dat constructieve gesprekken.
Onzin natuurlijk, Centaurus voert geen gesprekken, maar probeert slechts haar wil op te leggen aan het management. Ze doen dat door te dreigen met een overname als niet snel de beurskoers omhoog gebracht wordt. Centaurus helpt daar aan mee door heel bewust positie in te nemen. Het management wordt vriendelijk doch kordaat gevraagd om mee te werken of anders op te krassen. Als de beurskoers niet vanzelf flink stijgt, worden de persuitingen sterker, waarbij uiteindelijk ook het daadwerkelijk doordrukken van een verkoop of managementwisseling door Centaurus niet uitgesloten wordt.
Speculanten kopen nu massaal de aandelen Corperate Express. Dit lijkt nu een 'no brainer' te zijn.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?