maandag, juni 18, 2007

 

Stop met gokken!

Het artikel, afgelopen vrijdag, van Jack Hoogland over de belegger die met de verkeerde beleggingen rampzalige resultaten behaalde, heeft wat los gemaakt.
Het was blijkbaar voor veel beleggers een herkenbare situatie.
Te snel worden de prachtige verhalen over de toekomstige kansen gezien als een gouden kans die niet gemist mag worden. Wat beleggers dan echter vergeten is dat slechts 1 op de 100 (?) van die situaties daadwerkelijk een klapper zal worden. Veel van de anderen worden uiteindelijk ook wel wat, maar het duurt dan heel lang en vaak is de verwatering onderweg al zo groot, dat beleggers van het eerste uur er helemaal niets meer aan hebben.
Dat soort posities zijn de aandelen waar particuliere beleggers hun geld achterlaten en uiteindelijk is het een belangrijke reden waarom particuliere beleggers in 90% van de gevallen tot de verliezers behoren.
De grote beleggers zeggen het niet voor niet, beperk u tot kwaliteit en het zal u als belegger goed vergaan. Vergeet die klappers maar. De kans dat de professionals u als particulier daar van mee laten genieten, is verwaarloosbaar.
Als u er al eens één meemaakt, dan is het met 100 stukjes en haalt u 400% rendement met 100 aandeeltjes van 10 dollar per stuk. Het staat leuk, maar zet geen zoden aan de dijk.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?