vrijdag, mei 04, 2007

 

WorldOnline

Het heeft wat jaartjes mogen duren, maar de uitspraak van de rechter is er dan eindelijk. WorldOnline, Nina Brink en ABNAMRO en Goldman Sachs hebben bij de beursintroductie van WorldOnline de kluit belazerd.
Nina Brink was onduidelijk over haar arbeidsverleden, waar namelijk enkele smetjes op te vinden waren, maar juist die zaken waren in de prospectus niet meegenomen. Verder was haar persoonlijke bezit onduidelijk. Ze had immers al verkocht, maar deed voorkomen alsof ze alle aandelen nog had. Er werd een bedrijf als dochteronderneming genoemd die helemaal geen dochteronderneming was. Daarmee werd de onderneming 'rijker' voorgesteld dan ze in werkelijkheid was. Verder werden er persberichten uitgegeven die veel te optimistisch van aard waren.
Volgens de rechter hadden de uitgevende banken nooit een prospectus met de bovenstaande zaken niet in orde mogen uitgeven. Door dat wel zo uit te geven zijn ze mede verantwoordelijk geworden.
Eea zal inhouden dat er daadwerkelijk een schadevergoeding voor gedupeerde aandeelhouders aan zit te komen. 150.000 beleggers komen daar in beginsel voor in aanmelding. Samen verloren ze 6 miljard euro. Helaas zal hooguit een fractie daarvan in een schadevergoeding terug komen. Grote troost voor veel particuliere beleggers, ze kregen slechts 7 aandelen toegewezen.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?