vrijdag, april 27, 2007

 

Wal-Mart familie stoot bezit af

Na het overlijden van Helen Walton (19 april 2007), tot haar overlijden de oudste lid van de familie Walton en weduwe van Wal-Mart oprichter Sam Walton, hebben de erven besloten haar bezit, te weten 8,1% van de onderneming, aan goede doelen te schenken. Helen was op het moment van haar dood één van de rijkste persoon ter wereld met een geschat vermogen van alleen al aan Wal-Mart aandelen van 16 miljard dollar. Het besluit om haar vermogen aan liefdadigheid te schenken heeft tot gevolg dat het bezit van de familie Walton in Wal-Mart van 41% zal zakken naar 33%. Er zullen door deze stap 336 miljoen aandelen Wal-Mart vrij verhandelbaar worden.
Heel de Wal-Mart onderneming is ruim 200 miljard dollar waard, dus met één derde in handen van één familie zullen deze niet snel tot de bedelstaf vervallen. Overigens kennen de Waltons in Amerika een beschermde status. Dochter Alice reed in 1989 een voetganger dood doordat ze te hard reed, maar kreeg geen straf. Pas na veel overtreding voor te hard en beschonken rijden kreeg Alice in 1996 haar eerste straf, een boete van 925 dollar voor dronken rijden. Het mag ook geen verrassing zijn dat de Waltons grote geldschieters voor Bush en de republikeinen zijn.
Als Sam Walton nog zou leven, zou hij twee keer zo rijk als Bill Gates zijn! Na zijn door werd zijn vermogen in vijfen gedeeld waarna de Waltons tot voor kort altijd wel in de top tien terug te vinden waren, maar Bill Gates en Warren Buffett individueel altijd boven zich moesten dulden.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?