donderdag, april 26, 2007

 

Heroverweeg uw portefeuille

Kijkt u eens naar uw eigen huidige beleggingsportefeuille.
Is dit nu precies de portefeuille zoals u die nu op dit moment ideaal gesproken zou willen hebben?
Of is het een portefeuille met enkele aardige posities en veel stukken die nog even wat verlies goed te maken hebben, maar die u de deur uitdoet zodra ze ooit weer op de aankoopkoers staan?
Ik heb veel portefeuilles gezien, waaronder die van mij vroeger. De meeste portefeuilles bestonden helaas uit overgebleven prutposities die al heel lang geleden de deur gewezen hadden moeten worden.
Beleggen wordt dan hopen en hopen wordt wanhopen. Hoe dan ook, het rendement blijft uit, want ook de goede posities kunnen niet goedmaken wat de bloeders verpest hebben.
Hoe pijnlijk dan ook, als een positie het niet doet omdat de uitgangspunten veranderen, neem dan afscheid. Ook goede bedrijven kunnen wel eens heel domme dingen doen waardoor ze voor beleggers een periode niet meer interessant zijn. Durf dan in te grijpen en maak de belegging weer cash. Zet de cash in waar uw verwachting op een goed rendement het hoogst is, niet waar het grootste verlies goed te maken is!
Durf de baas over uw beleggingsportefeuille te worden en beheer uw portefeuille. U bent de baas, gedraag u daar dan ook naar en durf in te grijpen.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?