woensdag, april 25, 2007

 

Is er een hype in Chinese aandelen?

Wat de Chinese beurs de aankomende tijd ook doet, China is een sterke trend. We hebben alleen het geluk, of de pech, dat de Chinese beurs al zo enorm vooruitloopt.
Echter is dat laatste wel zo?
Is de Koers/Winst verhouding in Chinese aandelen zo extreem dat we ons zorgen moeten gaan maken? De groei van de beurs index is met een + 130% in 2006 wel angstaanjagend, maar als je van niets komt, dan is een klein beetje groei al snel een enorm percentage.
Ik heb even gekeken naar enkele grote Chinese aandelen en zag:
Beurswaarde 200 miljard, koers/winst 11
Beurswaarde 75 miljard, koers/winst 11
Beurswaarde 38 miljard, koers/winst 9,2
Beurswaarde 32 miljard, koers/winst 12,5
Beurswaarde 2,5 miljard, koers/winst 49
Beurswaarde 2,2 miljard, koers/winst 73
Beurswaarde 0,7 miljard, koers/winst 19
Het lijkt haast, wel, des de kleiner de onderneming, des te groter de hype. Het houdt echter ook in dat de bedrijven die er in China toe doen nog altijd over het algemeen niet duur zijn. Er is in 'niet winstgevende kleine aandelen' een hype gaande, maar wie voor de grote namen gaat en dan kiest voor de marktleiders en winstgevende bedrijven, die kan dan ook in China nog prima terecht. Vergeet niet dat de onderliggende economie nog altijd enorm snel aan het groeien is. Ga echter niet gokken in de 'kansjes' want de enige kans die daar gelopen wordt, is de kans op een enorme bloedneus.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?