vrijdag, mei 11, 2007

 

Vakbond stelt vragen over verkoop US Foodservice

In Amerika is een interessante discussie begonnen door een vakbond. Deze stelt dat de verkoop door Ahold van US Foodservices aan twee investeringsmaatschappijen de betaling van de pensioengelden in gevaar kan brengen.
Immers zullen de investeringsmaatschappijen vooral gericht zijn op hun eigen winst en daarmee loopt US Foodservice het gevaar dat het voortbestaan van het bedrijf en het bedrijfspensioenfonds niet zeker is. In hoeverre de pensioenfondsen dan geplunderd gaan worden is bij een verdere verkoop van nieuwe eigenaren Clayton, Dubilier & Rice en Kohlberg Kravis Roberts (KKR) naar mogelijk verdere ontbinding van de onderneming naar nog meer eigenaren etc etc, de grote vraag.
Een heel terechte vraag.
Je zal er maar werken en zien dat je pensioengelden in feite in het beheer van investeringsmaatschappijen is gekomen. Kunnen werknemers serieus vertrouwen op het feit dat hun pensioenrechten dan veilig zijn? Eerdere schandalen laten zien dat dit niet zonder meer het geval is. Het pensioenfondsvermogen vertegenwoordigd ook een waarde voor de onderneming en heel actieve en creatieve ondernemers kunnen wel eens verleid worden tot een greep in de snoepjespot.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?