woensdag, mei 09, 2007

 

Amazon en IBM leggen patent ruzie bij

IBM claimt dat Amazon een aantal patenten betreffende hyperlinks technologie heeft genegeerd en er gebruik van maakt zonder toestemming of vergoeding aan IBM. Een probleem waar in feite heel snel op Internet sprake van is, want alle techniek op Internet is wel door iemand gepatendeerd. Zodra u dus succesvol wordt zal de patenthouder onder een steen vandaan kruipen om te cashen op dat patent. Zolang u geen geld verdiend op Internet bent u voor die patenthouders oninteressant.
IBM claimde veel geld en Amazon heeft nu de claim afgekocht. Onduidelijk is hoeveel Amazon aan IBM heeft moeten betalen.
IBM heeft het hoogste aantal patenten van alle Amerikaanse ondernemingen. Het patentsysteen in Amerika ligt onder vuur omdat het geen rekening houdt met moderne technologieën. Als u nu een beetje interessante webpagina met database erachter bouwt, loopt u kans op het overtreden van enkele patenten. Zelfs het gebruik van .gif en .jpg plaatjes is in feite al een overtreding van patenten. .png plaatjes zijn wel patentvrij.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?