zaterdag, mei 05, 2007

 

Uitverkoop en ego

Door: Jan van Gemeren

Het is wetenschappelijk bewezen dat vrouwen betere beleggers zijn dan mannen. De belangrijkste redenen zijn dat vrouwen meer geduld hebben en een goede neus hebben voor koopjes.

Ook in het dagelijkse leven zien we dat vrouwen betere zijn in het vinden van koopjes. Vrouwen hebben geduld om te wachten tot de periode van uitverkoop aanbreekt. Ze kopen dan met kortingen van 30% tot 80% bijvoorbeeld een hele garderobe voor het komende jaar.

Mannen redeneren anders: We kopen gewoon impulsief wat we nodig hebben zonder dat de prijs van belang is. Een vergelijkbaar gedrag zien we op de beurs. Vrouwen hebben het geduld om te wachten op een goed moment om met korting te kopen.

Mannen, nog steeds royaal in de meerderheid op de beurs, doen het anders. Hoe meer de aandelen stijgen in waarde, hoe meer men wil kopen. Zo iets van koop hoog en koop meer als het hoger is. Menigeen is zich er niet van bewust dat ze zelf de prijs opdrijven.

Ik handhaaf mijn visie dat de beurs in geleende tijd zit en dat we een tranendal naderen. Waarom gokken op nog een kleine stijging terwijl we vlak voor een gapende afgrond staan? De bullmarkt is meer dan 4 jaar en 2 maanden oud (gemiddeld 3.5- tot 4.5 jaar en loopt dus op zijn laatste benen. Binnenkort is het uitverkoop.

In de GannTrader Market Analysis van deze week een artikel over de Kitchin cycle, die dit jaar gaat bodemen. Via statische berekeningen wordt aangegeven wat en wanneer deze betrouwbare cycle haar invloed zal doen gelden. Vergelijk het einde van de Kitchin cycle met de periode vlak voordat de uitverkoop start. Aandelen die vandaag 100 Euro noteren, kunt u binnenkort kopen met 15% tot 25% korting. De vrouwelijke beleggers zullen dan waarschijnlijk weer hun slag slaan om in te kopen.

En de mannen? Hun ego heeft een zo grote klap gekregen dat ze eerst weer een jaar moeten bijkomen. Daarna hebben ze weer genoeg zelfvertrouwen om opnieuw te kopen. Maar ja, dan staan de koersen weer 30% hoger.............

p.s Bovenstaand artikel is geïnspireerd op een email die gisteren kreeg van een man.

Hierbij het citaat: Maar het meeste spijt heb ik nog van het feit dat ik 10 jaar geleden niet naar mijn vrouw heb geluisterd om te stoppen met beleggen. Dat had me bakken met geld en een hoop irritatie gescheeld.


Jan van Gemeren

Een man die via cycli analyses de uitverkoopmomenten op beurs probeert te vinden



De GannTrader Market Analysis is opnieuw uitgebreid en verbeterd.

De nieuwe analyses geven inzicht in:

· 1. De range waarin de AEX de komende week/ maand en jaar waarschijnlijk zal fluctueren.

· 2. Een grafiek voor trend beleggers met stop-losses .

· 3. Verder zijn er 3 unieke indicatoren opgenomen, de BB%, Chaikan advance/decline Osc en de GMAobos

Lees meer hier over op www.systeemtrader.nl of vraag een gratis proefexemplaar aan.

info@ganntrader.nl onder vermelding van proefexemplaar via Beursbox.


Biografie

Jan van Gemeren is een oude rot in het vak. Sinds 1985 is hij al actief in de financiële wereld. Hij is auteur van het boek Geld verdienen met Trading. In 2004 verhuisde hij samen met zijn gezin naar Thailand. Thans draagt hij kennis over aan een beperkte groep enthousiaste en leergierige beleggers (GannTrader 144 groep) en steunt een goed doel in Thailand. Jan heeft zich gespecialiseerd in het analyseren van aandelenindices waarbij het accent ligt op timing en gebruikt hiervoor een brede range technieken van Gann, Elliott en Bayer. Hij publiceert wekelijks een 14 pagina tellend analyserapport: GannTrader Market Analysis.

Jan van Gemeren, site: www.systeemtrader.nl


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?