maandag, mei 07, 2007

 

Insider handel laat positieve verwachting zien

Het is interessant om te bezien hoe de insiders, bijvoorbeeld de topbestuurders, op dit moment handelen.
Twee op de drie Amerikaanse insiders zijn op dit moment aan het verkopen. De bedragen zijn extremer, namelijk 1 op de 32 dollar is koop, de rest is verkoop.
Dat lijkt te wijzen op de verwachting van een slechte beurs, maar eigenlijk zijn dit zeer gunstige cijfers.
In een neutrale of dalende beurs is de verhouding kopers/verkopers bij Insiders veel extremer, met nog meer verkopers. Ik zal nu niet verklaren dat het aangeeft dat Insiders de beurs allemaal zeer positief inzien, maar het aantal insider verkopers neemt steeds meer af en het aantal insider kopers neemt nog altijd toe. Dat is voor de stieren onder de beleggers gunstig. De Insiders denken dat hun aandelen nog meer waard gaan worden en willen daar aan mee profiteren door met eigen privé geld hun aandelen van hun eigen bedrijf op de beurs te kopen. Hoewel niet gezegd is dat Insiders betere beleggers zijn, zijn het wel mensen die in feite beleggen met enige voorkennis. Ze weten immers hoe hun eigen bedrijf het doet en zien daar genoeg in om er een deel van hun geld in te stoppen.
Vorige week werd er voor 49 miljoen dollar door insiders aan eigen aandelen gekocht. (en voor 1,6 miljard dollar verkocht)
Overigens valt op dat in de energie sector 1 op de 8 aan het verkopen is. Dat lijkt ongunstiger. De verkopers verkopen echter opvallend kleine pakketjes. De energie insiders kopers kopen echter relatief groot in. Ze kochten voor 8 miljoen dollar aan eigen aandelen in. (16% van het totaal aan Insider kopen). Vooral in deze sector verwachten de insiders dus nog een aardig beursfeest.
Profiteren van de energie sector? Neemt u dan een abonnement op de Global Energy Newsletter service.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?