vrijdag, mei 04, 2007

 

Insider handel

Het is interessant om te bezien hoe de insider traders, zoals de topbestuurders van beursgenoteerde bedrijven, op dit moment handelen met de privé aandelen in hun eigen onderneming.
Immers, als ze met eigen geld aandelen van hun eigen bedrijf kopen, dan verwachten ze verdere beursstijgingen. Zijn ze echter overwegend aan het verkopen, dan weten ze dat er slechtere tijden aan zitten te komen.
Nu is het historisch zo dat Insiders vooral verkopen. Immers zijn er altijd bestuurders en ondernemers die cashen. Zoals u weet gaat dat tegenwoordig als snel over vele miljoenen. Het is dus altijd zo dat Insiders overwegend verkopen.
Laat u daar echter niet door bedotten.
Het gaat om het aantal en het bedrag 'kopers' binnen de insidertraders. Het aantal kopers is momenteel hoog. Dat houdt in dat ze verdere beursstijgingen voor hun eigen ondernemingsaandelen blijven voorzien.
Slechts twee op de drie Amerikaanse insiders zijn op dit moment aan het verkopen. De verschillen in bedragen waarom het gaat zijn extremer, namelijk 1 op de 32 dollar is koop, de rest is verkoop.
Het gekke is dat ondanks de extreme hoeveelheid 'verkopers', het historisch gezien een gunstig percentage 'kopers' is.
Het aantal insider verkopers neemt daarbij nog altijd af en het aantal insider kopers neemt toe en dat is voor de stieren onder de beleggers ook een gunstige ontwikkeling.
De Insiders denken dat hun aandelen nog meer waard gaan worden en willen daar aan mee profiteren door met eigen geld extra eigen aandelen te kopen. Hoewel niet gezegd is dat Insiders betere beleggers zijn, zijn het wel mensen die in feite beleggen met enige voorkennis. Ze weten immers hoe hun eigen bedrijf het doet en zien daar genoeg in om er een deel van hun privé geld extra in te stoppen.
Vorige week werd er voor 49 miljoen dollar door insiders aan eigen aandelen gekocht. (en voor 1,6 miljard dollar verkocht)
Overigens valt op dat in de energie sector 1 op de 8 insiders aan het verkopen is. Dat lijkt ongunstiger. Nadere bestudering van de cijfers leert echter dat de verkopers opvallend kleine pakketjes verkopen. De energie insiders kopers, kopen relatief grote posities in. Ze kochten vorige week voor 8 miljoen dollar aan eigen aandelen in. (16% van het totaal aan Insider aankopen in Amerika). Vooral in de energie sector verwachten de insiders dus nog een aardig beursfeest.
Ook profiteren van de energie sector? Neemt u dan een abonnement op de Global Energy Newsletter service.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?