dinsdag, april 10, 2007

 

Going Offshore

Uw boeltje oppakken en naar het buitenland vertrekken. Een heftige stap, welke stappen zult u moeten nemen?
Allereerst moet u zich afvragen of u de Nederlandse rechten die u heeft opgebouwd, wilt behouden. We betalen veel belasting in Nederland, maar er is hier wel een financieel vangnet. Zo is er AOW als u 65 wordt en is er een bijstandsuitkering als u echt zonder geld komt te zitten. Wie vanwege belastingtechnische redenen besluit om Nederland of België te verlaten, zal echter constateren dat die financiële vangnetten niet bijster ruim van opzet zijn. Om daar nu voor in Nederland of België te blijven?
Als u al een land of eiland gevonden heeft waar u heen zou willen gaan, breng u dan, voor u verdere stappen onderneemt, op de hoogte van de daar geldende wetten betreffende emigratie. De koop van onroerend goed door buitenlanders is vaak aan extra regels gebonden. U bent voor belastingparadijzen natuurlijk wel een prima melkkoe. In vergelijking met Nederland en België zijn de belastingen laag, maar ze zijn voor u als buitenlander wel hoger dan voor de huidige ingezetenen. Vaak ook moeten er speciale aanvragen gedaan worden en komt onroerend goed pas na maanden en na verkregen vergunningen in uw bezit. U moet ook zeker weten dat u zich mag vestigen in uw nieuwe land.
Het is aan u zelf of u ingaat op eventuele suggesties van lokale ambtenaren om het proces wat te versnellen door het verstrekken van wat persoonlijke subsidie aan die ambtenaar. Het is Nederland of België niet, het kan daar net even anders werken.
Als u al weet waar u heen wilt en u heeft uw huiswerk met betrekking tot lokale wetgeving al gedaan, dan heb ik de volgende tip voor u.
Dat is om eerst alles in Nederland te verkopen. Uw huis uw boot, uw auto, verkoop alles.
Breng dat geld naar een land als Zwitserland. Hoe dan ook, u gaat toch al weg uit Nederland, breng het zo snel mogelijk buiten de grijpgrage vingers van de Nederlandse belastingen. Dat is een doel op zich, maar het tweede doel is dat u daarmee in ieder geval al duidelijk afscheid van Nederland heeft genomen. Er is dan geen weg terug.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?