vrijdag, september 14, 2007

 

Waar staat de beurs over vijftien jaar?

Als u zich als belegger die vraag stelt, dan is beleggen ineens een stuk makkelijker. Immers, de geschiedenis leert ons dat over een willekeurige periode van vijftien jaar de beurs vrijwel altijd hoger stond.
Als u dus al die dagelijkse koersbewegingen negeert en puur kijkt naar het hele grote plaatje, dan is wat u moet doen veel duidelijker.
Op dat moment wordt u veel duidelijker waarom Jack en ik u aanraden om te belegen in winstgevende bedrijven die laag gewaardeerd worden.
Als u die 'rust' in uw portefeuille brengt, dan is het niet belangrijk dat er ergens in Washinton iemand een griepje heeft, of Ben Bernanke zich een keertje op een vervelend moment in een speech verslikt. Nu is het letterlijk zo dat zulke kleine gebeurtenissen wereldwijd de beurzen hoger of lager kunnen zetten. Zottigheid, maar realiteit. Hoeveel analisten zeiden nog geen maand geleden niet dat het 'de' daling eindelijk was? We daalden 15%, maar wederom was het achteraf bezien toch weer niet de daling. Heel veel beleggers verkochten in augustus op het laagste punt. Het was pure angst waarom ze dat deden. GEN Insider abonnees kochten toen negen aandelen die gemiddeld konden worden. Ze staan nu allemaal op winst en de mooiste stond al meer dan 60% hoger in twee weken tijd.
Hoe we dat konden? Door te kijken naar waarde en niet naar de koers. Door te denken als een investeerder die er voor de lange termijn inzit en het speculeren op de korte termijn los te laten. Met dat speculeren wint u soms en verliest u vaker. Geloof me niet om mijn woord daar over. Kijk in uw portefeuille. 90% van de particuliere beleggers verliest geld, de kans dat u dus geld heeft laten liggen en ik gelijk heb, is helaas bijzonder groot.
Als u blijft doen wat u deed, dan blijft u krijgen wat u kreeg. Is dat voldoende?
www.globalenergynewsletter.nl of www.topaandelen.com




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?