maandag, augustus 06, 2007

 

Dit aandeel verloor 80% en toch had u het moeten hebben

Corning Inc. verloor in de internet crisis maar liefst 80% van haar waarde. Het leek wat dat betreft op al die andere bedrijven die vanwege fraude en een chronisch gebrek aan winst te onder gingen.
Alleen... Beleggers gooien in paniek alles met het badwater weg, ook de prachtige aandelen die ze eigenlijk hadden moeten houden. Corning schoot in de hype te ver door, daalde vervolgens te ver toen de beer losbrak. We zien nu dat het aandeel prachtig en netjes gewaardeerd is en een parel is. Niet goedkoop, want de K/W van 19,8 is echt maar krap onder mijn grens van 20. Ook de PEG is met 1,01 eigenlijk 0,01 te hoog voor een koopsignaal...
Geen spotgoedkoop aandeel dus, maar een prachtige bezitting die u op de lange termijn een prima rendement kan gaan opleveren.
Corning heeft als bedrijf zijnde wel eea in handen om uw interesse te mogen wekken. We hebben het aandeel enige tijd in de Global Energy Newsletter portefeuille gehad en mogelijk komt het er ook weer een keer in terug. Op dit moment ziten we er niet in, maar dat laat onverlet dat het een leuk bedrijf is.

Tom Lassing

www.beursbox.nl

Labels: , , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?