dinsdag, juli 31, 2007

 

KPN een telecom bedrijf?

Met de overname van Getronics wordt nog weer een keer duidelijk dat KPN meer dan alleen een telecom bedrijf wil zijn. Het zou me totaal niet verbazen als we over tien jaar naar KPN kijken als een energiereus.
Dat moet ik uitleggen en dat zal ik heel kort doen.
Onze energie wordt nu nog landelijk gedistribuverdeeld.
Zonne-energie, windenergie, waterpompen maar vooral ook Waterstof technologie gaat het mogelijk maken om heel veel energie lokaal op te wekken en belangrijker nog, lokaal op te slaan en te verdelen.
Wat er voor nodig is, is naast energie technologie ook heel veel IT technologie. Immers moet al die opgewekte energie verzonden en geadministreerd worden. Zo kan de lokale woning coöperatie straks op haar flats en woningen energieopwekkers plaatsen en die energie aan de huurders verstrekken. Als er dan nog extra energie overblijft, dan kan dat aan anderen aangeboden worden. Enorm interessant, wat dat brengt de huurprijs omlaag. Allemaal prachtig, maar het moet geadministreerd en verdeeld worden.
Daar liggen kansen voor bedrijven als KPN/Getronics. Die hebben al een netwerk EN IT kennis in huis.
Die lokale energieopwekker kan ook u zijn. Als u de ruimte heeft om wat panelen of een windmolen te plaatsen en u meer energie opwekt dan dat u opmaakt, dan is het heel interessant om die energie te kunnen verkopen. De waterstof technologie lijkt het mogelijk te maken om energie op te slaan, iets dat nu nog een enorm probleem is. Als die waterstof belofte waarheid wordt, dan kan het maar zo zijn, dat KPN één van onze energie aandelen gaat worden. U las het in 2007 al in de Beursbox nieuwsbrief...

Denk er over tien jaar nog maar eens aan terug, dat u dat toen geschetste scenario u zo belachelijk in de oren klonk.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?