vrijdag, juli 20, 2007

 

Pharming valt tegen

Een groter dan verwacht kwartaalverlies. Is een belegging in dit kansrijke bedrijf te overwegen?
- Het is wat voor belegger u bent. Als u geen probleem hebt met beleggen in bedrijven die nog nooit winst maakten, enorme schulden hebben, maar daarnaast ook enorme beloftes laten weten en in zich hebben, dan is Pharming een leuke kandidaat. Het probleem is alleen dat een aandeel als Pharming geen steun kent in een hoge boekwaarde, in een zekere winst, in een breed scala aan producten.
Kortom, hoewel het bedrijf enorme kansen kent, blijft het een enorme gok, omdat het iedere keer allemaal mee moet zitten om de beurskoers te kunnen motiveren.
Pharming maakte in het eerste halfjaar van 2007 4 ton omzet en een verlies van 11,3 miljoen.
Het bedrijf gaat, als alles mee gaat zitten, enorm worden, maar het is sterk de vraag of de huidige aandeelhouders daar ooit van gaan profiteren. Waarom niet wachten tot het bedrijf er is? Ook dan kan het nog fantastisch zijn als belegger. Immers als ze dan MET winst stevig groeien, dan zal ook de beurswaarde stevig meegaan.
Pharming heeft nog 19 miljoen euro in kas. Over twee jaar kan het dus over zijn, tenzij ze extra aandelen uit zetten, meer deals maken, of eindelijk een substantiƫle omzet realiseren die ook winst gaat opleveren.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?