donderdag, juli 05, 2007

 

Voorbeeld van een pennystock

Innotelco is volgens eigen zeggen een telecom hardware supplier met veel plannen, prachtige rapporten maar geen winst en amper omzet. Daarvoor was het bedrijf bekend onder de naam International Precious Metals en had het fantastische kansen in goud dat uit Black Rock gewonnen zou worden. Ook toen fantastische verhalen en iedereen zou er steenrijk van worden. Het bleek toch niet zo makkelijk als gedacht en het project moest gestopt worden. Het bedrijf gaf zich in beide gevallen echter niet gewonnen en hun oplossing om toch aan omzet te gaan komen is een heel verrassende geworden.
Ze zijn nu namelijk aan het proberen om suiker van Zuid Amerika naar het Midden Oosten te verzenden en bij succes gaan ze 200.000 dollar per verscheping verdienen.
De bedrijfssite zegt nog niets over de verzendingen. Ook is er na januari, toen het werd aangekondigd, niets meer vernomen. Deze voormalige 'gold high flyer en vervolgens telecom aanbieder' is nu op haar knieën aan het bedelen voor omzet. Het is als zelfs zo ver dat het ze niet eens meer uitmaakt waar die omzet vandaan komt. Ik moet zeggen, petje af voor doorzettingsvermogen, maar zo'n bedrijf heeft natuurlijk op de beurs al heel lang niets meer te zoeken.
Beleggen in pennystocks is gevaarlijk. De meeste van die op de OTC noterende initiatieven (ik zou ze soms niet eens bedrijf durven noemen) overlijden al in de dop. De initiatieven worden gevoerd door ondernemers die toevallig de weg naar de beurs gevonden hebben, maar het niveau van de initiatieven komt achter de glimmende folder te vaak niet verder dan keukentafel ideeën die op kosten van naïeve particuliere beleggers uitgeprobeerd worden.
Ik raad u dan ook af om hier aan mee te doen. De beste tijd voor pennystocks is daarbij eind december, begin januari.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?