vrijdag, april 20, 2007

 

Google maakt veel meer winst

Een stijging van de kwartaalwinst met maar liefst 69%. Het bedrijf verdiende 1 miljard dollar in het eerste kwartaal. Daarmee is het bedrijf vier keer succesvoller dan de grootste krantenuitgever in Amerika.
Het succes is ook heel leuk voor veel werknemers van Google. Zonder de bedrijfsopties was de winst per aandeel 3,68. Met deze uitgegeven opties werd de winst 3,18. Het personeel krijgt dus een flinke hap van de winst.
De omzet kwam uit op 3,66 miljard dollar. Daarvan werd 1,1 miljard uitgekeerd aan partners.
De mazzel die Google had was een belastingverlaging van 30% naar 26%.
Opvallend was de 52% hogere hoeveelheid clicks op Google advertenties met daarbij de opmerking dat meer en meer van die clicks op Googles eigen sites plaatsvinden. Ik herken dat patroon. De Google advertenties doen het op mijn sites steeds slechter en ik ben ze stuk voor stuk aan het weghalen en vervangen door andere zaken. Google Adwords staat nu feitelijk op iedere site en is daarmee voor advertentie-inkomsten voor website eigenaren niet bijster interessant meer. Het is nog wel een interessante plek om te adverteren en sinds kort behoor ik dan ook tot het deel van de klanten die een eigen accountmanager toegewezen heeft gekregen.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?