vrijdag, augustus 19, 2005

 

Bepaal vooraf welk koersrisico u accepteert

Door Jack Hoogland

Het belangrijkste ingrediƫnt voor succes met beleggen bestaat eigenlijk uit twee zaken. Ten eerste moeten we beseffen dat we bij een echt succesvolle beleggingsstrategie op slechts iets meer dan de helft van de aandelen die we selecteren winst gaan maken. De enige manier om dan een mooi rendement te behalen is om het verlies te beperken op aandelen die niet doen wat we willen en natuurlijk het liefst zoveel mogelijk winst te behalen op de aandelen die dat wel doen, uiteraard zonder opgebouwde koerswinst weer in te leveren.
Verlies beperken is eenvoudig. Voor aankoop kijkt u naar de grafiek van het aandeel en bepaalt waar de eerste technische steun van het aandeel ligt. U vergelijkt die "steunkoers" met de huidige koers van het aandeel en zodoende weet u exact hoeveel risico u ongeveer zou nemen als u het aandeel zou kopen. Door vooraf een afspraak met uzelf te maken over hoeveel koersrisico u op een aandeel selecteert, weet u heel snel of het koersrisico al dan niet acceptabel is.
Dan komt echter het belangrijkste. We spreken hier over twee afspraken die we met onszelf maken. Bij de eerste bepalen we of het koersrisico op een aandeel acceptabel is. Als dat risico te hoog is, is het belangrijk dat u streng bent en de met uzelf gemaakte afspraak nakomt door het aandeel niet te kopen. De tweede afspraak is dat als na aanschaf van het aandeel de koers onder de door u bepaalde steun is gekomen, u weer onherroepelijk de afspraak met uzelf nakomt en het aandeel weer verkoopt.
Het naleven van bovenvermelde twee afspraken is moeilijker dan menigeen vooraf denkt. Op het moment dat we 'nee' moeten zeggen vinden we altijd wel een 'goede' reden om toch 'ja' te zeggen. En daar gaat het bij veel beleggers mis, want op een bepaald moment zijn we dan zelfs vergeten welke afspraken we ook weer met onszelf hadden gemaakt.
Met STE Top-Analyst Trading kunt u op bovenvermelde manier beleggen zonder dat u over bovenstaande na hoeft te denken. In zijn eerste 18 maanden heeft deze strategie alle belangrijke beursindices dubbel en dwars verslagen. Natuurlijk kunnen we geen garanties voor wat betreft rendement geven, maar wat we wel kunnen garanderen is dat we bij ieder geselecteerd aandeel bovenvermelde criteria rigoureus toepassen. De afgelopen 18 maanden was dat bijzonder succesvol.
Beleg vanaf vandaag ook op de oerdegelijke en gedisciplineerde wijze van Top-Analyst Trading door hier te klikken en u aan te melden voor een kwartaalabonnement.




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?