zaterdag, augustus 13, 2005

 

De belangrijkste voorwaarde voor succesvol beleggen

Door Jack Hoogland

Ik ga u hieronder vertellen wat volgens mij het belangrijkste ingrediënt is voor succesvol beleggen en ik geef u gelijk een praktijkvoorbeeld van een aandeel dat we deze week bij Top-Analyst Trading hebben geselecteerd.
Dus wat bepaalt het succes van een strategie?

Het succes van een beleggingsstrategie wordt niet bepaald door hoeveel je wint op winstgevende transacties, maar juist door hoe groot je verliezen zijn op verlieslatende transacties.

Precies ja. U kunt alleen succesvol zijn met handelen op de beurs als u verlies weet te beperken. De meeste beleggers gaan voor de grote winsten en lijken bij aankoop helemaal niet te denken aan de mogelijkheid dat ze ook wel eens ongelijk zouden kunnen krijgen. Het eerste wat daarom nodig is, is het besef dat als het écht goed met uw strategie gaat, bijna de helft van de posities die u inneemt in verlies zullen eindigen.

Wat is noodzakelijk om verlies te beperken?
Verlies beperken kan alleen door vooraf te bepalen bij welke koers u de positie weer gaat sluiten. De meeste beleggers kopen een aandeel en gaan dat dan rustig omhoog zitten kijken. Gaat het omlaag, dan zijn ze ervan overtuigd dat het wel weer goed zal komen. Het allerbelangrijkste is dan ook om vóór het eventueel aankopen van een aandeel vast te stellen bij welke koers u ervan uit moet gaan dat u het bij het foute eind heeft gehad.


Een praktijkvoorbeeld

Met Top-Analyst Trading hebben we gisteren EOG Resources (ticker: EOG) aangeschaft. Het aandeel kwam als mogelijk koopsignaal bovendrijven omdat het voldeed aan de criteria die gelden bij STE Top-Analyst Trading. Nu moest echter nog worden vastgesteld of het risico wel acceptabel was.


Wat is het risico?

Op het moment van selectie (eergisteren) noteerde het aandeel $63,15. Het aandeel gaf aan weer omhoog te willen na een periode van consolidatie en dat is vaak een goed teken. Kijkend naar de grafiek konden we vaststellen dat we zullen gaan toegeven dat we het fout hebben zodra we een slotkoers zien lager dan $61,75. Als we ongelijk krijgen, zullen we op dit aandeel waarschijnlijk een verlies lijden van iets meer dan $1,40, ongeveer 2,5% dus.

Risico versus Rendement
Dit betekent het volgende: krijgen we ongelijk dan zullen we zoals reeds aangegeven een verlies lijden van ongeveer 2,5%. Doet het aandeel wat we willen, dan behoort een rendement van 10% of zelfs hoger zeker tot de mogelijkheden.

Het potentiele rendement is in dit geval dus 4 keer zo groot als het mogelijke verlies. Een goede deal dus.


Huiswerk gemaakt, instappen dan....
Samenvattend kunnen we bij deze transactie zeggen dat:

Als aan die voorwaarden is voldaan kunnen we zeggen dat we ons huiswerk goed hebben gemaakt. We kochten EOG gisteren voor $63,15 en de eerste dag was in ieder geval goed, want het aandeel steeg met 1,5%.


En dan tot slot nog even een straffe uitspraak...

Beleggers die vóór het innemen van een positie niet bepalen onder welke omstandigheden ze de positie zullen gaan sluiten, zullen op termijn nooit succesvol zijn met beleggen.

Meer over de service vindt u hier:
http://www.stocktradingexpert.com/5-star-trading/5-star-trading-homepage.htm




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?