maandag, januari 04, 2010

 

Een advies aan bankiers uit Londen

If you don’t fully understand an instrument, don’t buy it. If you will not buy for yourself a specific product, don’t try to sell it. If you don’t know very well your customers, don’t lend them any money. If you do these three things, you will be a better banker, my son.”
Het advies werd gegeven door Emilio Botín Sanz de Sautuola García de los Ríos. CEO van Banco Santander, de op 5 na meest winstgevende bank ter wereld. Deze bank is totaal niet geraakt door de giftige Amerikaanse rommel die zoveel andere banken wel tot op de rand van de afgrond gebracht heeft.
- Ik zag dit weekend overigens ook een door Amerikanen opgemaakt staatje met landen in de EU die in de gevarenzone zitten. Tot mijn toch wel verbazing in het rijtje tussen Griekenland en Ierland geen België maar wel Nederland! De reden is simpel. Wouter Bos heeft vooral ING, maar ook ABNAMRO en Fortis enorme toezeggingen gedaan die Nederland nu moet nakomen. Daarmee is heel onze staatshuishouding een janboel geworden, zo lek als een gatenkaas.
Als dank voor alle hulp hebben de bankiers besloten dat ze liefst toch zo snel mogelijk terug willen naar hun onbeperkte bonuscultuur.
Ze hebben nog altijd niet door dat ze zonder de hulp van de staat geen baan meer zouden hebben. Dat ze in feite heel hun verdere werkzame leven in dienst zouden moeten stellen om hun schulden aan de samenleving af te betalen. De enigen zie gestraft zijn voor de fouten van de bankiers zijn de aandeelhouders en de belastingbetalers. De bankiers liepen lachend bij de problemen weg en doen nu weer alsof ze zich van geen kwaad bewust zijn.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , , ,
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?