dinsdag, november 17, 2009

 

Roubini, een merknaam om te koesteren

Nouriel Roubini heeft indertijd juist en op tijd voor de crisis een waarschuwing uit doen gaan. De man heeft daarmee een reputatie opgebouwd die vele malen groter is dan de daad die hij verrichte. Zo helder was zijn waarschuwing namelijk niet. Hij gaf indertijd aan dat de kans bestond... Hij was echter wel zo'n beetje de enige die al zo ver ging en redelijk concreet was. Dat het mis zou gaan was op zich de verrassing niet. Dat de beurs zo hard zou dalen en heel het financiële bestel bijna omviel, dat was de grote verrassing. Roubini was de man die alle credits kreeg omdat hij er het minst naast zat.
Zijn naam is een ijzersterk merk geworden en wel een merk voor de beurs beer.
Het zal daarom geen toeval zijn dat hij vooral negatieve uitspraken blijft doen, want bij iedere negatieve uitspraak verlengd hij de wereldwijde bekendheid die hij ineens geniet.
Hij heeft echter sinds april 2009 al niet meer gelijk en dat begint zijn tol te eisen. Het merk wordt minder waard!
Daarom kiest hij ervoor om steeds extremere uitspraken te doen en nóg zwartgalliger te worden. Men verwacht dat van hem en dat maakt dat hij voor veel geld lezingen mag geven bij bijeenkomsten waar ook oud presidenten van de Verenigde Staten mogen spreken.
In de kern van de uitspraken heeft Roubini geen ongelijk. Nog altijd is het financieel gezien een puinhoop. De beurs is sinds april 2009 omhoog gegaan en wie dus Roubini in zijn zwartgalligheid bleef volgen, die leed keihard verlies.
Mocht de beurs een paar procent toegeven, dan zullen zijn volgers weer victorie kraaien, maar op dit moment heeft hij fundamenteel gelijk, maar in de praktijk zit hij er al meer dan een half jaar fors naast. Dat is een lange tijd, een half jaar.

Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , ,
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?