maandag, november 02, 2009

 

Philips heeft ruzie met Chavez

In Venezuela en in Cuba heeft Philips medische apparatuur geleverd, maar de Verenigde Staten verbieden Philips nu reserve onderdelen naar deze landen te sturen. Hierover is met in beide landen uiteraard niet erg te spreken en Chavez heeft al aangekondigd dat hij Philips daarover gaat aanspreken en mogelijk gaat aanklagen.
Ondanks dat Obama de Nobelprijs voor de Vrede kreeg, is hij blijkbaar niet die vriendelijke duif waarvoor ze hem in in Stockholm hielden.
Philips erkent dat er problemen zijn, maar wil niet nader ingaan op de details van de problemen. Het zegt binnen de wettelijk toegestane ruimte te zoeken naar oplossingen.
Dit is slechte reclame voor Philips in Zuid Amerika. Het is ook slechte reclame voor Amerika, dat op deze wijze wel laat zien dat het op haar wijze 'massa vernietigingswapens' in de wereld zet. Immers kan de kwaliteit van leven en in sommige gevallen het leven zelf van mensen gered of verbeterd worden, maar Amerika steekt daar een stokje voor. Dat lijkt me een actie gericht tegen de menselijkheid. Tegenwoordig toch al snel goed voor een Nobelprijs voor de Vrede.

Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , ,
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?