vrijdag, augustus 19, 2005

 

Belangrijkste voorwaarde voor succes

(vervolg op het artikel van vorige week)

Door Jack Hoogland
Vorige week schreef ik een artikel over het belang van het vooraf vaststellen van het koersrisico wanneer u een bepaald aandeel wilt gaan aanschaffen.

Als voorbeeld gebruikte ik een aandeel dat we eind vorige week met Top-Analyst Trading hadden aangeschaft.
Het ging hier om het olie-aandeel EOG Resources (EOG) dat we voor $63,15 hadden aangeschaft. We hadden vooraf bepaald dat we het aandeel zouden verkopen zodra we een slotkoers zouden zien lager dan $61,75.

Helaas voor ons deed dit aandeel niet wat we hadden verwacht (door de sterk dalende olieprijs, zie hieronder) en afgelopen dinsdag zagen we een slotkoers van $61,19. Dit was een stuk lager dan de hierboven vermelde $61,75 met als gevolg dat we het aandeel op woensdag verkochten. Een verlies van 3,2% derhalve.

Natuurlijk had ik ook allerlei goede redenen kunnen bedenken waarom het aandeel toch zou moeten worden aangehouden, maar vaak zijn die mooie redenen niets anders dan jezelf iets wijs maken.

Niet leuk dus (verlies is nooit leuk), maar ik wilde u toch even een voorbeeld geven van hoe eenvoudig het eigenlijk is. We spreken met onszelf af beneden welke koers het aandeel weer wordt verkocht, en als dat dan gebeurt is het een kwestie van zonder nadenken doen wat we met onszelf hadden afgesproken. En dat blijft toch de belangrijkste voorwaarde om een goed rendement te behalen en te blijven behalen.

www.stocktradingexpert.com
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?