vrijdag, augustus 31, 2007

 

Beleggers moeten niet kortzichtig zijn!

Ze moeten ook niet van kwartaalcijfers naar kwartaalcijfers het bedrijf beoordelen.
Ze moeten vooral de lange termijn in de gaten houden en niet bij iedere scheet de aandelen dumpen.
Geen uitspraken van mij, maar in meerdere aandeelhoudersvergaderingen wordt een boodschap als deze, maar dan in net iets andere bewoordingen, door de directieleden uitgesproken.
Nu is het vreemde echter, dan dit vooral gedaan wordt door ondernemers die vervolgens bij de cijferpresentatie geen verwachting voor de toekomst kunnen of willen afgeven. Mijn indruk en ervaring bij dit soort zaken is dat 'hoe harder iemand iets roept, des te meer kan je er van op aan, dat deze persoon zelf zo bezig is. Alsof ze zichzelf graag willen horen om zichzelf daarmee moed en vertrouwen in te spreken.
Des te harder iemand roept dat hij een lange termijn verwachting van anderen verwacht, des te zekerder kan je er van zijn dat deze persoon dit van zichzelf ook verwacht, maar niet heeft.
Hoewel CEO's enorm veel geld verdienen staan ze als mensen dichter bij de apen dan de meeste 'gewone' stervelingen. Ze hebben misschien wel doorgestudeerd, maar hun vele geld maakt dat ze denken dat ze intelligenter zijn dan ze daadwerkelijk zijn. Ze maken daarom makkelijker fouten die anderen, die wel na moeten denken voor ze bijvoorbeeld geld kunnen uitgeven, niet maken. U ziet, mijn achting voor de duurbetaalde CEO's en andere topmannen is niet hoog. Ik zie ze daarvoor teveel domme dingen doen en teveel met hun ego denken.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?