woensdag, augustus 22, 2007

 

Personeelstekort in IT sector

Ordina is één van de eersten die het naar buiten moet brengen. Er is een ernstig personeelstekort in de IT sector en het kost winst. Een vreemde zaak omdat er de laatste jaren veel IT werk is uitbesteed aan India, maar daarmee zijn veel werknemers uit de sector het blijkbaar beu geworden en zijn wat anders gaan doen. Ik ben er zelf ook één van vrees ik. Ook ik werkte al meer dan tien jaar geleden voor een bedrijf dat later is overgenomen door Ordina.
Waarom zou je terug gaan naar lange werkdagen, enorme reistijden en veel te weinig vakantiedagen? Ja, een auto van de zaak, maar vervolgens vervloek je de files waar je iedere dag in moet staan.
Het probleem waar Ordina dus mee worstelt, zal zich niet snel oplossen. Je trekt tegenwoordig niet snel een blik met IT'ers open.
Het personeelstekort raakt Ordina al in de cijfers en dat terwijl dit bedrijf nog één van de meest fatsoenlijke werkgevers is.
Het aandeel Ordina verloor gisteren intraday een ruime 8% aan waarde. Een stevig verlies, maar zoals beleggers wel weten, een slecht bericht komt zelden alleen. Het lijkt niet zo verstandig te wachten op het volgende slechte bericht.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

Labels: , , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?