woensdag, augustus 22, 2007

 

Warren Buffett op koopjesjacht

De geruchten gaan in Amerika dat Warren Buffett nu in de hypothekenmarkt aan het zoeken is naar bedrijven die het water tot aan de lippen staat. Als het bloed door de straten loopt moet je als slimme belegger kopen. Warren Buffett weet als geen ander dat je goede bedrijven moet oppakken als niemand anders ze wil. Nu is de vraag of de bijna omgevallen hypotheken bedrijven 'goede bedrijven' zijn, maar Warren heeft genoeg deskundigen in huis om er snel goede bedrijven van te kunnen maken. Als de prijs dus maar laag genoeg is mag het ombouwen van die bedrijven wat kosten.
Buffett kennende zal hij de huidige eigenaren een heel scherpe prijs aanbieden. Hij is daarbij nooit erg vrijgevig geweest.
Hoeft hij ook niet te zijn, want niemand anders wil deze bedrijven op dit moment uit de stront trekken. Het is dus 'take it or leave it'.
Warren Buffett geeft beleggers prima voorbeelden van hoe je moet beleggen, maar hij is door particulieren nooit volledig te volgen. Dat feit moeten we ook onder ogen zien. Wij kunnen immers nooit een bedrijf onder druk zetten om tegen nog lagere koersen de aandelen te leveren.


Tom Lassing

www.beursblogger.nl

Labels: , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?