donderdag, augustus 16, 2007

 

Hoe beleg ik € 10.000?

3e BIJSTELLING

Op 11 augustus werd voor de bovengenoemde strategie geadviseerd om deze bij te stellen door aan de bovenzijde 6 Calls dec 620 ad € 0,65 bij te plaatsen.

Door de snelle daling van de AEX en de daarbij oplopende volatiliteit is het nodig om de positie nogmaals bij te sturen.

Dit kan worden bereikt door de 10 geschreven Calls voor € 0,25 terug te kopen en daarvoor in de plaats 10 Calls 600 ad 1,05 te schrijven, zodat er € 800,-- bruto binnenkomt.

De potentiële winst (troostprijs) van € 2186 wordt dan verhoogd naar ca € 2986,--. (minus kosten)

Deze 3e bijstelling, is ook omdat hierdoor automatisch de Delta weer wat beter wordt afgesteld.

Het knikpunt in de curve komt nu 600 i.p.v. 620, dus 20 punten dichterbij, hetgeen door de recente daling verantwoord lijkt. Aangezien het aantal geschreven Calls minder is dan het aantal geschreven Puts zou het voor de margin geen consequenties moeten hebben. Voor het toegenomen implied volatility zal echter wél margin gevraagd worden !

Hoewel dit eigenlijk te ver voert voor dit artikel zou het beter zijn de voornoemde bijplaatsing gefaseerd te doen in dichterbij gelegen maanden.
Er komt dan dus 4 x verdedigingsgeld binnen.
Zowel in sep-okt-nov en tenslotte december.
Dat begint echter al aardig op actief beheer te lijken en dit was eigenlijk niet de bedoeling.

Deze positie is in werkelijkheid ook ingenomen en mochten er toevalswinsten ontstaan en/of bijstellingen nodig zijn, dan worden die tijdig op www.beursblogger.nl gepubliceerd.

Dit betreft een verslag van een werkelijk gedane positie welke kansrijk lijkt, maar onderhoud vereist om tot een winstgevend resultaat te komen.

Happy Trading,

Jan Breestraat 16 aug 2007
Docent 100% trendneutrale beurssystemen
www.tarbo.nl

Labels: , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?