woensdag, augustus 15, 2007

 

VMWare IPO groot succes

De grootste tech IPO sinds Google en er werd reikhalzend naar uitgekeken. VMware is een afsplitsing van EMC. EMC is de grootste in opslagmedia. EMC was groot in de vorige hype. Daarna werd het nooit echt veel meer. Dan is onderdelen afsplitsen en die hype-rijp maken een beter idee. Op die manier kan je alsnog rijk worden.
VMWare is in feite een software maker. Niet veel mensen hadden voor de splitsing van VMwarte gehoord, maar een goed ehype-creatie heeft het nu in één keer in de top tien wereldwijd qua beurswaarde voor een softwearebedrijf gebracht. Het bedrijf is nu in één klap meer waard dan bedrijven als Symantec Corp en Intuit Inc. Slechts Microsoft, SAP, Oracle en Adobe zijn meer waard.
Na de IPO gisteren kwam het aandeel uiteindelijk 75% hoger!
Een groot succes derhalve en pertinent zaak om daar dus ook weer zo snel mogelijk uit te zijn, als u in de gelukkige omstandigheid zou zijn dat u aandelen gekregen heeft. Die kans is klein, want eea was vooral op de Amerikaanse markt gericht.
Dit is naar mijn idee ook weer een ballon die slechts een heel klein prikje nodig heeft. Er zijn slechts weinig IPO's, dus al die IPO-happy beleggers springen op de ene beschikbare IPO en brengen dan samen een koers teweeg die kant nog wal raakt. Ik garandeer u, 90% van de beleggers in dit fonds heeft geen idee of het bedrijf wel winst maakt en wat de verwachtingen zijn. Ze zijn gewoon allemaal die trein opgesprongen omdat die er toevallig als enige stond.
Over doordacht beleggen gesproken.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?