dinsdag, augustus 07, 2007

 

Chapter 11

Het is nu bijna iedere dag dat Amerikaanse leningverstrekkers bescherming in de Chapter 11 moeten zoeken. Via die weg krijgen ze wat meer ruimte om uit de financiƫle problemen te komen. De leningverstrekkers hebben op twee fronten problemen. Het eerste front is de hypotheekklant die ineens stopt met rente betalen, of aangeeft de lening niet terug te kunnen betalen. Dat is lastig en als leningverstrekker heb je dan een probleem, want je inkomsten worden geraakt.
Zodra dat op grotere schaal voorvalt, kom je als leningverstrekker op jouw beurt in de problemen, want geen enkele partij die nog met jou zaken wil doen, daar waar het gaat om de risico's te herverzekeren. Als je voor je uit te lenen geld afhankelijk bent van derden om je dat geld te verstrekken, dan heb je dus snel een enorm probleem. Daar waar we tot een week geleden iedere dag een overname in de krantenkoppen hadden, is er nu een strijd gaande tussen de overnames en de chapter 11 zaken.

Wie gaat dat winnen?

De pers volgt... ze blijven de koppen volgen in de meest populaire items, immers, je moet zoveel mogelijk kijkers hebben. 'Slecht nieuws' verkoopt beter dan goed nieuws, dus het wordt spannend. Als chapter 11 wint, dan gaat de beurs gedurende die periode vrijwel zeker ook omlaag. Het blijft daarbij de vraag wie uiteindelijk de beurs dan omlaag krijgt, de TV/kranten omdat ze negatief nieuws brengen, of de consument omdat die het blijkbaar het liefste hoort en er op aan het handelen is?


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?