donderdag, juni 21, 2007

 

Chinese IPO's

De succesverhalen vanuit China zijn enorm.
Wie daar meedoet met de IPO's, dus meedoet met het kopen van de aandelen die naar de beurs gebracht worden, die kan vaak op één dag al 100% winst maken.
Een loterij zonder nieten, maar dachten we dat hier in Nederland ook niet in 2000? We zouden toch allemaal miljonair worden met Worldonline?
Recent ging in China een lokaal makelaarskantoor naar de beurs.
Tot verrassing van iedereen haalden ze 1,6 miljard dollar op!
De ondernemer in één klap miljardair, maar of zijn onderneming nu beter is geworden, dat lijkt me niet. De goede man zal amper weten hoe hij 1,6 miljard voor zijn makelaarskantoor moet inzetten. Hij kan nu een stad kopen, maar verdien je daar vervolgens genoeg aan om de investering van al die particuliere beleggers mee te redden. Hij zal nu eerder bang zijn dat hij in de toekomst vervolgd gaat worden voor oplichting. Iets waar in China wat vervelende consequenties aan kunnen hangen. Je krijgt daar geen privé cel met tv en meer vrijheden dan je thuis hebt.
Google haalde indertijd ook 1,6 miljard op bij haar IPO. Dat was echter Google. Nu kan zelfs een lokale makelaar in China dit bedrag al ophalen. Het mag duidelijk zijn dat het kopen van dit soort aandelen zelfs op een schaal van speculatieve aandelen buitenschaals zal noteren. Dit soort beleggingen doen is gewoon smeken om geknipt en geschoren te worden. Er komt een moment dat de beurs aan die smeekbede gehoor zal geven.

Tom Lassing
www.globalenergynewsletter.nl

Labels: , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?