maandag, mei 28, 2007

 

ABNAMRO heeft machtige vrienden

De VEB heeft de beoogde overname van ABNAMRO door Barclays gedwarsboomd en dat zit de heren niet lekker. De grote aandeelhouders van ABNAMRO hadden blijkbaar al een leuke deal en zijn nu 'not amused' nu hun trade ineens minstens vertraging op gaat lopen. Dus tijd om dan maar even zwaarder geschut te gebruiken en wat is dan beter dan alle overheidsmiddelen die toch al betaald zijn daarvoor maar in te zetten.
De VEB heeft daarom nu een zeer agressief briefje van de AFM gekregen, waarbij duidelijk is dat de VEB 'schuldig' is en zich dient te verantwoorden.
Ik schreef al eens eerder dat de Vries naar mijn idee niet voor niets weggaat, hij heeft als luis in de pels zijn houdbaarheidsdatum voor wat betreft de echte machthebbers in Nederland al redelijk overschreden. We wonen niet in Rusland, maar steeds openlijker worden nu overheidsinstanties gebruikt en misbruikt om deze luis in de pels en zijn organisatie het zwijgen op te leggen. Ze zijn te lastig en winnen teveel rechtszaken. Gelukkig is de rechterlijke macht in Nederland nog redelijk onafhankelijk. Hulde doorvoor en ook hulde voor de VEB die zaken boven water brengt daar waar het keihard nodig blijkt.
De AFM suggereert nu al overigens dat medewerkers van de VEB betaalt zijn geworden door de tegenstanders van deze overname door Barclays en/of zouden hebben gehandeld met voorkennis op de door de AFM ingezette actie. De VEB dienst namelijk ALLE rekeningnummers van ALLE VEB medewerkers die op welke wijze dan ook betrokken waren bij de VEB actie tegen de overname te overhandigen. Hoe dat zich verhoudt met de privacywet is onduidelijk. Nu via de terroristenwetgeving door de overheid alles kan worden nagevraagd kunnen we mooi zien hoe een wet tegen terroristen nu mooi misbruikt kan worden om ongewenste tegenstand bij dure deals de mond te snoeren.
Hoe dan ook is de VEB nu al veroordeeld, want geheid gaat één zo'n medewerker niet akkoord met deze aan Rusland doen denkende actie van de AFM Sicherheits finance polizei. Zullen we de AFM maar een andere naam geven? Ik dacht aan Finstapo. Wie een betere suggestie heeft mag deze opsturen.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?