maandag, mei 21, 2007

 

Beleggen als broodwinning

Eigenlijk is het gek, maar zouden we niet allemaal beleggen moeten zien als broodwinning?
Kiyosaki (Rich dad, poor dad) geeft in zijn boek aan dat er vier manieren zijn om geld te verdienen. Eén daarvan is uw geld voor u laten werken. In feite is dat dus wat we met beleggen doen.
We laten daarmee geld, dat we eerder verdienden, nu voor ons geld verdienen. Als we dat goed doen, dan verkrijgen we dus een hoger inkomen, omdat steeds meer geld voor ons nog meer geld gaat verdienen.
Het is dan ook zuur te lezen dat 90% van de particulieren geld op de beurs laat liggen.
We doen het niet goed en dat komt volgens mij omdat particulieren het beleggen op de beurs niet serieus genoeg nemen. Het wordt teveel gezien als vermaak en gokken en niet als deel van het potentiële inkomen.
Er is maar één manier om dat te veranderen en dat is om het dus wel serieus te nemen en dus ook heel bewust een strategie richting waardevermeerdering te kiezen.

Let wel, bij 1,2 miljoen euro op de rekening en 4% rente heeft u een bruto inkomen van 4000 euro per maand.

Bij een beleggingsrendement van 8% is nog 'slechts' 600.000 euro nodig.
Is die 600.000 niet voor iedere belegger mogelijk?

Als u nu begint met 20.000 euro, dan heeft u over een jaar bij 8% rendement 21600. Als u daarbij per maand 500 euro apart legt voor beleggen en u maakt ook daarmee 8% rendement, dan heeft u na een jaar ongeveer 6300 + 21.600 = 27.900 euro. Een jaar later zit u op 36.432. Weer een jaar later op 45.646.

Al na 7 jaar heeft u net zoveel rendement uit beleggingen als dat u iedere maand aan spaargeld bijlegt. Na acht jaar heeft u uw eerste ton te pakken.

Ik ga er dan vanuit dat u veel fanatieker zult werken aan de toename van uw vermogen. Het feit is namelijk dat u, als u er serieus mee bezig bent, ook zult werken naar hogere rendementen dan 8%. Mogelijk zult u ook op zoek gaan naar manieren om meer dan 500 euro per maand apart te zetten.

Hoe dan ook, met deze grootheden zult u over 15 a 16 jaar uw tweede ton kunnen bijschrijven. U zult er zo'n dertig jaar over doen om op deze manier die 600.000 euro te vergaren. Misschien ook een eye-opener, omdat u dacht wat sneller fortuin te maken? Dat kan wel, maar hoe deed u het de afgelopen 5 jaar? Als u zo doorgaat, komt die 600.000 euro aan 'voor u geld verdienend' vermogen er in uw leven dan ooit? We zitten al vanaf lente 2003 in een bullmarkt. Veel beter dan nu wordt het niet.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?