dinsdag, maart 06, 2007

 

Wanneer weer 'goedkope' beurs

Is de beurs weer 'goedkoop' als de index 10% gedaald is? De geschiedenis leert ons van niet. Uiteindelijk is het zo dat beleggers altijd weer overdrijven. De beste plekken om daar aan te verdienen is op die plekken waar de overdrijving het grootste is.
Zo was de AEX index niet overdreven duur, maar is een 10% correctie ook niet zo groot dat de index overdreven goedkoop is geworden.
Als we overdrijving zoeken, dan moeten we het dus elders zoeken.
China dan? Ja, dat was ondertussen, gezien de positie waarin het land zich bevindt, overdreven duur geworden. Niet voor niets was ik er al twee maanden uit.
Een 10% correctie is daar veel te weinig om van een overdreven reactie omlaag te kunnen spreken. Op dit moment is China dus nog altijd niet de plek om te zoeken naar overdreven goedkoop. Beleggers overdrijven altijd, dus is het beter te wachten tot ze China weer helemaal de grond in trappen als zijnde niet interessant. DAN wordt China weer heel erg interessant.
Waar is dan wel sprake van een interessante overdrijving?
Het gekke is, dat dit in Amerika het geval is. Er zijn daar een flink aantal bedrijven die al jaren winstgevend zijn en toch buiten beeld van de beleggers zijn gebleven. De analisten kijken namelijk veel liever naar de grote bekende namen. Daar vorig jaar alles steeg, had het geen zin om die onbekende bedrijven aan te prijzen. Immers, onbekend maakt onbemindt en waarom een onbekend aandeel analiseren en aanbevelen, als je met de bekende namen ook winst en goede sier op de beurs kan maken. De bekende aandelen werden dankzij alle analistenaanbevelingen dus schreeuwend duur, terwijl andere winstgevende bedrijven geen enkele koerswinst zagen, omdat het oog van de particuliere belegger door de professionele markt op de bekende namen werd gehouden.
In feite is het een enorme manipulatie van de markt. U leest in de pers immers niets over de onbekende bedrijven. Ze zijn spotgoedkoop te verkrijgen, maar de profs hebben er weinig aan als u daarin zou gaan beleggen. Het zijn bedrijven die vaak geen klant zijn van de grote banken en de grote banken hebben er ook geen belangen is.
Hoe gek het ook mag klinken, op de meest geautomatiseerde beurzen ter wereld met ook veruit de hoogste omzet, blijven de meeste aandelen daarom onzichtbaar. Op dit moment liggen de grootste kansen dus in Amerika. www.topaandelen.com en www.globalenergynewsletter.nl spelen daar al goed op in!

Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?