maandag, maart 05, 2007

 

Wat te doen in een crash

De richting van de beurs is omlaag, vrijwel niemand die daar de afgelopen dagen aan heeft getwijfeld. Als u daar dus ook niet aan twijfelde, dan heeft u de volgende acties uitgevoerd of overwogen:
1. Te dure aandelen verkocht of
2. Put opties of Turbo's schort gekocht of
3. Besloten dat het een tijdelijke dip is die u in feite amper raakt
Hoe dan ook kan het eigenlijk niet meer zo zijn dat u vanochtend tegen het feit aanloopt dat u in zak en as zit en twijfelt over het al dan niet alsnog actie ondernemen.
Is dit een beurscorrectie of is dit een crash?
Het ziet er naar uit dat we vanochtend de 10% verlies voor de grote indices gaan bereiken. Dat lijkt al enorm, maar het is slechts het verlies van een paar maanden stijging. Vergeet u niet, we stijgen al sinds maart 2003. Kijkt u naar de grafiek van bijvoorbeeld de AEX, dan ziet u hoe ontzettend klein de reactie tot nu toe is. We neigen er naar om alleen maar naar 'nu' te kijken, maar als we de horizon wat verder weg leggen, dan blijkt het wel mee te vallen. U moet echter wel wat gedaan hebben!
Precies weten wat u in een crash moet doen: www.beursbox.nl/conquer.html
Overigens beginnen de Ganntrader (www.systeemtrader.nl) en ik meer op één lijn te komen. De huidige correctie is groter dan ik me voorgesteld had, maar onze voorspelling voor wat betreft na april 2007, ligt nog op één lijn.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?